top of page
 PARKER 900

RIB står för Rigid Inflatable Boat som på svenska betyder gummibåt med hårt skrov. En RIB är en häftig hybrid av en vanlig båt och  en gummibåt.
RIB-båtarna är extremt sjösäkra och klarar en våghöjd på upp till fyra meter och används därför av  militären, polisen, kustbevakningen och sjöräddningen.

Båten är 9 meter lång och 3,16 m. bred. Den är försedd med två stycken Mercury Verado 275 motorer. Båten har plats för 12 passagerare förutom befälhavare och navigatör. Passagerarna sitter på  så kallade jockey säten. Toppfarten är 53 knop men marschfarten ligger mellan 35 och 42 knop.  Du sitter säkert i båten, men kommer nog hålla i dig lite extra!

Inför varje tur görs en noggrann genomgång av säkerheten och alla ombord utrustas med torrdräkt och flytväst som skyddar oavsett väder och årstid. 

Alla passagerare kommer ombord på egen risk . Våra turer har en rekommenderad åldersgräns på 12 år  (min. 140 cm) och det är passagerarens skyldighet att informera om sitt hälsotillstånd. Det är olämpligt att delta i båtturer ifall man är gravid, har nack-, rygg-, höft- eller knäskador eftersom vibrationer och stötar kan förekomma. Passagerarna måste undertecka att de tagit del av säkerhetsinformationen innan avfärd. 

Här hittar du blanketten: 

 


Båtturens äventyrsgrad kan naturligtvis bestämmas enligt passagerarnas egna önskemål. 
SEVER 750K LONG
Sever är en flatbottnad båt som drivs av en luftpropeller ovanför vattenytan och benämns airboat eller hydrokopter.
Båten lämpar sig för färd på snö, is och vatten.
Båten är 8,6 meter lång och 2,45 meter bred. Den har en bärkapacitet på 1800 kg.
Båten är registrerad för 10 personer och under färden sitter man bekvämt i uppvärmd hytt.
Båtens motor är en Chevrolet LS-3 (430 hk.) och marchfarten är 25-35 knop.
Inför varje tur görs en noggrann genomgång av säkerheten och alla ombord utrustas med torrdräkt och flytväst som skyddar oavsett väder och årstid. Våra hydrokopterturer har ingen åldersgräns.
bottom of page